Uw partner in nieuwe- en gebruikte pallets

Totaaloplossing

ZOET HOUT HET SIMPEL

Onze totaaloplossingen voor het optimaliseren van uw palletbeheer

Wij streven naar een hoge tevredenheid van onze klanten waarbij pallets optimaal benut worden. Met één van onze totaaloplossingen richten wij uw palletmanagement zo efficiënt mogelijk in, waardoor kosten en zorgen bespaard worden. Het efficiënt omgaan met uw palletstroom draagt bij aan maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Voorraadbeheer

Heeft u een beperkte opslagcapaciteit en wilt u arbeids- en brandrisico’s beperken? Door weinig opslagruimte kunt u zonder pallets komen te zitten waardoor een (logistiek) proces onderbroken wordt. Hiervoor heeft Zoethout Pallets een passende oplossing.

Voor klanten kunnen wij de palletvoorraad beheren. Dit houdt in dat er altijd een vracht pallets op voorraad staat. Wanneer een bestelling geplaatst wordt kunnen wij deze pallets binnen 24 uur leveren door middel van ons eigen transport. Hiermee zorgen wij dat uw processen niet in gevaar komen.

 • Pallets nemen geen onnodige opslagcapaciteit in beslag
 • Minimaliseren van arbeids- en brandrisico’s
 • De juiste pallets altijd binnen 24 uur geleverd
Koppeltrailer aan dock

Bedrijven waar veel pallets in om gaan hebben twee soorten stromen van pallets. Het aanvoeren van nieuwe of gebruikte pallets en het afvoeren van overtollige pallets.

Voor het optimaliseren van het logistieke proces hebben wij ‘’koppeltrailers’’. Dit zijn trailers die vast bij de klant aan het dock staan. Onze klanten bepalen zelf wanneer de trailer wordt geladen met overtollige pallets en slingeren hierdoor niet rond op de werkvloer. Wanneer bij ons is gemeld dat de trailer vol is wordt deze binnen 24 uur gewisseld voor een nieuwe trailer. Hierdoor beperken we het transport met 50% wat bijdraagt aan het verminderen van de CO2 uitstoot.

 • Pallets slingeren niet rond op de werkvloer
 • Binnen 24 uur trailer omgewisseld
 • Transport neemt af met 50%
 • Minder uitstoot, meer efficiency
 • Het laden en lossen gebeurd wanneer het u uitkomt
(Pallet pool) onderhoud en beheer

Veel bedrijven hebben een pallet pool tussen klanten en leveranciers. Hierbij worden pallets omgeruild om het saldo tussen beide partijen te evenaren. Het nadeel van dit proces is dat pallets in de loop van tijd slijten, of er worden kapotte pallets terug ingeleverd. Hierdoor verminderd de waarde van uw pallet pool en kan de kwaliteit en veiligheid van uw producten niet gewaarborgd worden. Het pallet pool beheer van Zoethout Pallets controleert eens per tijd alle pallets binnen uw pallet pool. De pallets worden door ons grondig gecontroleerd, waar nodig vakkundig gerepareerd en vervolgens weer terug geleverd. Daarnaast ontvangt u een uitgebreid rapport met alle informatie over uw gecontroleerde pallets. De kwaliteit en waarde van uw pallet pool blijft behouden en het aanschaffen van nieuwe pallets is overbodig.

 • Behoud eigen pallet pool
 • Repareren is voordeliger dan vervangen
 • Uitgebreid rapport over de gecontroleerde pallets
 • Kwaliteit en waarde blijft gewaarborgd
ZOETHOUT LABELING

Het personaliseren van producten gebeurt steeds vaker. Zoethout Pallets heeft verschillende mogelijkheden die altijd aansluiten op uw wensen.

PERSONALISATIE

Uw producten zijn de visitekaartjes van uw bedrijf, het is van groot belang dat deze netjes bij de klant worden geleverd. Door het aanbrengen van uw logo of beeldmerk op pallets laat u een professionele indruk achter. Dit kan door middel van een spuitmal, stempel of brandmerk.

HOGE EFFICIËNTIE

In het logistieke proces speelt de pallet een belangrijke rol. Door het toekennen van nummers, barcodes of RFID tags kunt u efficiënter werken met pallets waardoor uw supply chain management verbeterd.

Een totaaloplossing op maat?

Elke organisatie zit anders in elkaar. Wij vinden het belangrijk dat u kan vertrouwen op een persoonlijke aanpak. Onze vertegenwoordiger komt graag bij u op bezoek voor deskundig advies. Door onze jarenlange ervaring met pallets en supply chain processen kunnen wij u helpen met het efficiënt inrichten van uw palletbeheer. Wij bespreken met u alle informatie en gaan in op details, daarnaast wijzen wij u op kansen en verbeteringen van uw palletstroom. Met als uitkomst een blijvende besparing die groter is dan alleen maar de besparing op uw inkoop van pallets.

 • Vrijblijvend en deskundig advies
 • Persoonlijke aanpak voor het verbeteren van uw bedrijf

BENIEUWD HOE WIJ UW PALLETBEHEER KUNNEN OPTIMALISEREN?

Wij komen graag met u in contact!